home cursussen docent client list contact
 
  Cursus overzicht
   

cursus overzicht

ind. cursus interieur tekenen

teamcursus perspectief tekenen

plattegrond en schaaltekenen

perspectief tekenen architectuur

tekenen en schilderen

basis cursus photoshop

product design schetsen

portfolio

maatwerk

onderwijsinstellingen

privé studie begeleiding

bedrijven

particulieren

 

 

 
Schildercursus / vrij tekenen en schilderen / workshops / schildervakantie  

Doel

Het vrij-atelier is een schildercursus voor iedereen die van schilderen houdt en in eigen stijl naar eigen thema's wil werken. De cursisten worden individueel begeleid waardoor ieder op zijn eigen niveau kan werken. Door het verschil in niveau en onderwerpen vindt vaak een interessante en inspirerende uitwisseling plaats. Meer info op www.moes.cc/schildercursus

Programma Schildercursus

Het Inloop Atelier is een tekencursus / schildercursus in Bussum voor mensen met enige teken en schilder ervaring maar vooral voor mensen die het leuk vinden om één ochtend of avond in de week lekker samen te schilderen en tekenen. Tijdens de cursus kan iedereen zich individueel verder ontwikkelen, nieuwe dingen ontdekken en vooral het plezier in het tekenen en schilderen ervaren.

Er wordt in deze schildercursus zelfstandig gewerkt naar aanleiding van persoonlijke thema's en meegebrachte voorbeelden in eigen techniek. Dit kan zijn olieverf, acrylverf, aquarel, pastelkrijt, potlood, houtskool enz. Regelmatig wordt een expositie ingericht met eigen werk van de cursisten gemaakt tijdens de schilderles.

De cursus wordt deskundig begeleid door bevoegd docent Eduard Moes. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van schildercursussen, trainingen, tekenles, schilderles, en workshops in binnen en buitenland. Daarnaast geeft hij regelmatig gastcolleges en lessen aan verschillende opleidingen. Op dit moment is hij o.a. docent aan de Kunstacademie St. Joost te Breda.

Locatie en Tijden

Maandagmiddag 13.00 tot 15.30 uur  Atelier Nijverheidswerf 15,  te Bussum. vrij-atelier

Maandagochtend 9.30 tot 12.00 uur  Atelier Nijverheidswerf 15, te Bussum.  vrij-atelier

Dinsdag avond 19.30 tot 22.00 uur  Atelier Nijverheidswerf 15,  te Bussum. vrij-atelier

Woensdagochtend 9.30 tot 12.00 uur  Atelier Nijverheidswerf 15, te Bussum. vrij-atelier

Woensdagmiddag 13.00 tot 15.30 uur  Atelier Nijverheidswerf 15,  te Bussum. vrij-atelier

Woensdagavond 19.30 tot 22.00 uur Atelier Nijverheidswerf 15, te Bussum. vrij-atelier

U kunt ook tijdens de cursus instappen. Nijverheidswerf 15 te Bussum. Makkelijk bereikbaar vanuit het hele Gooi, o.a. Bussum, Naarden, Huizen, Laren, Blaricum, Eemnes, Muiderberg, Weesp en Hilversum. Gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Kosten

De kosten voor "het Inloop Atelier" bedragen € 200,- voor 12 lessen exclusief materiaal. Alle materialen zijn ook op de locatie aanwezig. U kunt ook uw eigen materialen meenemen. Meer info op www.moes.cc/schildercursus

_______________________________________

 

Tekenworkshop tekenvaardigheden 3 middagen:

dinsdagmiddag 8, 15, 22 mei

In deze praktische workshop maakt u verder kennis met de basistheorie en technieken van het tekenen. Tekenvaardigheid is onmisbaar ook als basis voor het schilderen. Leer op een goede manier uw tekening of schilderij opzetten. Elke les zal aan een ander onderwerp aandacht worden besteed. Tijdens de lessen zal onder andere perspectief, lijnvoering, tonen, contrasten, compositie en lichtval aan de orde komen.

De lessen zullen beginnen met een uitgebreide uitleg, voorbeelden en een demonstratie. Vervolgens verschillende korte oefeningen en opdrachten om het geleerde in de praktijk te brengen. Er zal gewerkt worden met verschillende materialen b.v. houtskool, potlood, pen en inkt en krijt. Materialen zijn ook aanwezig en te gebruiken.

Naast het tekenen naar waarneming (kijken wat er staat) zal er ook aandacht worden besteed aan het tekenen uit het hoofd. Hierdoor krijgt u gereedschap aangereikt om uw eigen gedachten te kunnen verbeelden.

Data: dinsdagavond 8, 15 en 22 mei

Tijd: Dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u inclusief alle materialen; € 75,-

Locatie: Atelier Moes, Nijverheidswerf 15 te Bussum.

opgeven kan via en mail naar eduard@moes.cc of via het antwoordformulier onderaan de pagina.

_______________________________________

 

Schilderworkshop model 3 avonden

dinsdagavond 8, 15 en 22 mei

Deze schilderworkshop is ook bedoeld voor mensen die willen kennismaken met model- en portretschilderen. Elke les wordt er gewerkt met een ander live model.

 

Iedere les maakt u meerdere schetsen of een schilderij naar live model. Leer op verschillende manieren een model te benaderen en kom zo tot een eigen stijl. Van realistisch tot expressief. U leert o.a. over verhoudingen, richtingen, vormen, volumes, het mengen van huidtinten, achtergronden enz.

 

Data: dinsdagavond 8, 15, 22 mei 

Tijd: dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u inclusief modelkosten; € 100,-

Locatie: Atelier Moes, Nijverheidswerf 15 te Bussum.  

opgeven kan via en mail naar eduard@moes.cc of via het antwoordformulier onderaan de pagina.

_______________________________________

 

Schilderworkshop van foto naar abstractie 3 dagdelen

Woensdagochtend 9, 16 en 23 mei en Woensdagmiddag 9, 16 en 23 mei

Leer om anders naar uw onderwerp te kijken en om bewuster keuzes te maken.

 

In deze schilderworkshop leert u afhankelijk van uw onderwerp en hetgeen u wilt overbrengen om keuzes te maken in kleur, vorm, compositie, uitsnede en detailniveau. Hierdoor zult u een nieuwe impuls ervaren in het schilderen en gaan er nieuwe wegen voor u open. U leert bovendien anders te kijken, beter kleuren te bepalen en creatiever met het onderwerp van uw keus om te gaan. Beheersing van de techniek is slechts het begin. Daarna begint de ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden....

 

Data: woensdagochtend of middag 9, 16 of 23 mei 2018

Tijd: woensdagochtend of woensdagmiddag 

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u ; € 75,-

Locatie: Atelier Moes, Nijverheidswerf 15 te Bussum.

opgeven kan via een mail naar eduard@moes.cc of via het antwoordformulier onderaan de pagina.

_______________________________________

 

Schilderworkshop plein air, buitenschilderen in 't Gooi

3 dinsdagmiddagen 5, 12 en 19 juni 

Een heerlijke workshop buitenschilderen in het Gooi. We gaan op drie verschillende inspirerende locaties aan de slag. U leert om met een vlotte toets een goede compositie te maken en de essentie van de plek te grijpen en vast te leggen op doek.

   

De schilderworkshop is zowel voor beginners als voor gevorderden. In ieder geval kunt u beschikken over papier, acrylverf en kwasten. Heeft u specifieke wensen dan kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden. Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen materialen meenemen. Uiteraard is er koffie en thee. Zelf meenemen; tekenplank, een inklapbaar stoeltje/krukje en indien mogelijk een veldezeltje.

   

Bij hevige regen gaat de schilderworkshop niet door en zal deze een week worden opgeschoven.

 

Data: dinsdagmiddag 5, 12 en 19 juni

Tijd: dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u ; € 75,-

Locatie: verschillende interessante buitenlocaties in 't Gooi.

opgeven kan via een mail naar eduard@moes.cc of via het antwoordformulier onderaan de pagina.

_______________________________________

 

Workshop buitenschilderen op zondag 9 augustus

Een heerlijke workshop buitenschilderen in de Bussumse kindertuinen. Deze prachtige en verrassend rustig gelegen locatie biedt in dit jaargetijde vele thema's en onderwerpen. Een pracht aan kleuren en vormen zullen u vanzelf inspireren om te gaan schilderen. De schilderworkshop is zowel voor beginners als voor gevorderden. In ieder geval kunt u beschikken over papier, acrylverf en kwasten. Heeft u specifieke wensen dan kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden. Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen materialen meenemen. Uiteraard is er koffie en thee en zal er voor een heerlijke lunch worden gezorgd.

   

Schilderen als Monet in zijn tuinen in Giverny. Spelen met kleur en licht in een losse schildertoets. We zullen onder het genot van een hapje en drankje de workshop afsluiten met een bespreking van het gemaakte werk. Voor mensen uit het hele Gooi en daarbuiten; Bussum, Naarden, Huizen, Laren, Blaricum, Eemnes, Muiderberg, Weesp, Hilversum, Almere enz.

De schilderworkshop wordt deskundig begeleid door Eduard Moes. Inmiddels organiseert hij al meer dan 25 jaar cursussen en workshops in nederland en in het buitenland. Als docent aan de Volksuniversiteit heeft hij 20 jaar ervaring opgebouwd met zowel beginners als gevorderden. Om zijn passie te ondersteunen beschikt hij over een leraarsbevoegdheid, behaald aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Ook geeft hij regelmatig gastcolleges aan verschillende opleidingen. o.a. aan de Kunstacademie St. Joost te Breda.

Zelf meenemen; tekenplank, een inklapbaar stoeltje/krukje en indien mogelijk een veldezeltje.

   

Bij hevige regen gaat de schilderworkshop niet door.

Voor mensen uit het hele Gooi en daarbuiten; Bussum, Naarden, Huizen, Laren, Blaricum, Eemnes, Muiderberg, Weesp, Hilversum, Almere enz.

Data: 9 augustus

Tijd: van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten: Voor totale workshop van één dag betaalt u inclusief heerlijke lunch en alle materialen; € 50,-

Locatie: Kindertuinencomplex aan de Huizerweg 49j te Bussum.

opgeven kan via onderstaand antwoordformulier. Voor sfeerbeelden zie ook impressie workshop 2011en 2012>

_______________________________________

Schildervakantie 2019 in de Limousin in Frankrijk

 

Workshop buitenschilderen in 't Gooi  zaterdag 9 of zondag 10 augustus

 

 organiseren wij wederom een buitenschilderworkshop in de prachtige kindertuinen in Bussum. Schilderen als Monet. Meer info op: www.moes.cc/workshop

Een heerlijke workshop buitenschilderen in de Bussumse kindertuinen. Deze prachtige en verrassend rustig gelegen locatie biedt in dit jaargetijde vele thema's en onderwerpen. Een pracht aan kleuren en vormen zullen u vanzelf inspireren om te gaan schilderen. De schilderworkshop is zowel voor beginners als voor gevorderden. Uiteraard is er koffie en thee en zal er voor een heerlijke lunch worden gezorgd.

 

Schildervakantie in de Limousin, Frankrijk  2019

Van  organiseren wij een heerlijke schildervakantie in Limousin, Frankrijk. Meer informatie hierover vindt u op: www.moes.cc/schildervakantie

Workshops:

Dit jaar organiseren we in april en mei weer een aantal workshops van 3 dagdelen:

Schilderworkshop model 3 avonden

z   

Data:

Tijd:

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u inclusief modelkosten; € 90,-

Locatie: Nijverheidswerf 15 te Bussum.

opgeven kan via mail of via antwoordformulier www.moes.cc/workshop

_______________________________________

 

Schilderworkshop landschap 3 dagdelen

ti   

Data:

Tijd:

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u; € 75,-

Locatie: Nijverheidswerf 15 te Bussum.

opgeven kan via mail of via antwoordformulier www.moes.cc/workshop

_______________________________________

Schilderworkshop portret 3 avonden

    

Data:

Tijd:

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u inclusief modelkosten; € 90,-

Locatie: Nijverheidswerf 15 te Bussum.

opgeven kan via mail of via antwoordformulier www.moes.cc/workshop

_______________________________________

Schilderworkshop "door de ogen van de meesters"

Op veler verzoek; In deze praktische workshop maakt u verder kennis met een belangrijke periode uit de schilderkunst. Verschillende schildertechnieken uit verschillende stromingen van de schilderkunst komen aan bod. Elke les leert u op een andere manier te kijken en op een andere manier uw onderwerp te benaderen. De verschillende schilderstijlen waarin u werkt zijn achtereenvolgens het Impressionisme, Divisionisme (pointilisme) en Expressionisme.

De ochtenden zullen beginnen met een kunsthistorische uitleg en context, voorbeelden en een demonstratie. Denk aan  werken van schilders als Monet, Seurat, Derain en Marc.

In de lessen komen verschillende schildertechnieken aan bod en zult u kennis maken met begrippen als complementaire kleuren, kleurenleer, tonaliteit en alla prima schilderen. Uiteraard maakt u iedere ochtend een schilderij om het geleerde in de praktijk te brengen. We werken voornamelijk met acrylverf.

Data:

Tijd:

Kosten: Voor de totale workshop van 3 lessen betaalt u ; € 75,-

Locatie: Nijverheidswerf 15 te Bussum.

opgeven kan via mail of via antwoordformulier www.moes.cc/workshop

Individuele cursus of Workshop op maat

Ook kan men Eduard inhuren voor een workshop “op maat”. De duur van zo’n workshop kan variëren. Als bedrijfs-uitje maar ook individuele lessen zijn mogelijk over elk gewenst onderwerp in iedere techniek. Bijvoorbeeld een workshop koeschilderen op een boerderij in het Gooi. Deze workshops op maat kunnen zowel in Nederland als in het buitenland plaatsvinden.

Privé tekenles of schilderles

Ook individuele privé les of privé begeleiding is mogelijk over elk gewenst onderwerp in iedere techniek. Veel mensen vinden het fijn om individueel les te krijgen en zodoende specifieke aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Dit kan een eenmalige privé les zijn of regelmatg terugkerende sessies. De bijeenkomsten kunnen bij u thuis in heel Nederland, op het atelier in Bussum of in onze studio in Amsterdam plaatsvinden. Meestal beginnen we met een persoonlijk gesprek waarin we de insteek en een plan voor de lessen bepalen. Eventueel kan voor materialen, onderwerpen en opdrachten worden gezorgd. Uiteraard vinden de bijeenkomsten plaats wanneer het u uitkomt. Voor meer informatie over alle mogelijkheden of overleg neemt u vrijblijvend contact op met Eduard Moes.

Meer info via contact of kijk op www.moes.cc/schildercursus

Programma: 12 x 2,5 uur.
Locatie: Atelier, Nijverheidswerf 15 te Bussum.
Datum: vanaf  september 2012.
Technieken: Acryl, aquarel, olie, pastel, houtskool, potlood.
Deelnemers: max. 12 personen.

Docent: Eduard Moes

Prijs: € 170,- per 12 lessen

Voor meer informatie en inschrijven: contact .

Bellen kan ook: 020-6383867.