home cursussen docent client list contact
 
  Cursus overzicht
   

cursus overzicht

ind. cursus interieur tekenen

teamcursus perspectief tekenen

plattegrond en schaaltekenen

perspectief tekenen architectuur

 tekenen en schilderen

basis cursus photoshop

product design schetsen

portfolio

maatwerk

onderwijsinstellingen

privé studie begeleiding

bedrijven

particulieren

 

 

 
 
Individuele cursus plattegrond tekenen op schaal.  

 

Doel

U leert technische plattegrond tekeningen te lezen en zelf symbolen te gebruiken. Daarnaast leert u een ruimte op te meten en dit op schaal te tekenen in een plattegrond tekening te vertalen en deze met kleuren op te werken tot een presentatietekening van een ingericht plattegrond. De onderwerpen en het niveau van de cursus worden afgestemd op niveau en insteek van de cursist. U kunt in overlegt zelf de inhoud, het niveau en doel van de cursus samenstellen.

Het opwerken en inkleuren van presentatie plattegronden.

Inhoud

Naast het leren van de basisprincipes van schaaltekenen zal er ook geoefend worden in het schaaltekenen. Ook wordt er aandacht besteed aan het lezen van bouwtekeningen en technische plattegronden. U leert zo de betekenis van lijnen symbolen en arceringen in een technisch plattegrond. Vervolgens leert u een plattegrond in te richten en een presentatietekening te maken van de plattegrond, zijaanzichten en verticale doorsneden. Het opwerken zal gebeuren met  het gebruik van de markertechniek. Dit zal gepaard gaan met vele voorbeelden en praktische tips en tricks. Ook wordt er een uitgebreide praktische reader verstrekt waarin alles overzichtelijk is na te lezen.

Het leren van bouwkundige symbolen en arceringen.

Aan deze cursus kunnen in overleg altijd lessen worden toegevoegd. Bijvoorbeeld het maken van een interieurschets.

Moes & de Meyere biedt cursussen aan voor elk niveau en elk gewenst doel. Als individu ruimtelijk perspectief leren tekenen of om als bureau klanten beter ontwerpconcepten te kunnen presenteren. In de afgelopen 25 jaar hebben wij een grote verscheidenheid aan cursussen en trainingen ontwikkeld voor een breed scala aan bedrijven en instellingen. Architecten, interieurstylisten, designers, kunstacademies en vele andere opleidingen. Ons werkgebied ligt niet alleen in Nederland maar ook internationaal. Cursussen kunnen ook in de Engelse taal gegeven worden.

Programma: 3 uur.
Locatie: In onze studio of bij u op kantoor.
Datum: in overleg.
Technieken: Potlood, fineliner en markers.
Deelnemers: max. 2 personen.

Docent: Eduard Moes

Prijs: € 275,- ex btw per cursus, incl. materialen en reader.

Voor meer informatie en inschrijven: contact .

Bellen kan ook 020-6383867.